Do Thu Trang

Vietnamští drogoví dealeři

21. 07. 2012 21:05:21
Chtěla jsem po dlouhé době napsat nějaký pozitivní a bezstarostný článek, ale bohužel to tentokrát bude lamentování nad nešvarem, který se už nějakou dobu rozjíždí ve velkém.

Přes západní Čechy se toho vždycky napašovalo. Kvetl obchod se zelenými rostlinkami a v poslední době se tu obchoduje s těžšími drogami.
Za obojím stojí především vietnamská komunita. Bývalí trhovci, kteří hledají živobytí ve všech oborech, ve kterých je vysoká poptávka. A na drogovém trhu, minimálně na pervitinovém, je.
Problém není jen v tom, že někteří Vietnamci tvrdé drogy prodávájí, ale že hodně z nich jsou sami uživatelé.

Noviny jsou toho zas plné a v diskuzích se to hemží nenávistnými komentáři, které však nelze nechápat.

Těžko se mně hledá pochopení pro tyto krajany, a to i přesto, že chtějí nasytit svoje příbuzné doma. Vězte, že kdyby ti věděli, odkud peníze jsou, nebyli by tolik rádi a vděční.

Domnívám se, že nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že se za tyto lidi stydím. Není příjemné, když se vás čeští kamarádi zeptají na to, jak je s tím prodejem drog Vietnamců "u nás na hranicích". Stále tu je ale většina Vietnamců, kteří tenhle obchod odsuzují. Zhoubou Vietnamců je jejich honba za lepším životem. Jakýmikoliv prostředky.

Autor: Do Thu Trang | karma: 34.31 | přečteno: 4296 ×
Poslední články autora