Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

pancho10

22. 6. 2009 9:48
Já bych mu odpověděl:

Po našima:CHODZ do <!> cype.:-)

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

22. 6. 2009 23:37
Re: Já bych mu odpověděl:

já jsem naučená na choc do řiti:D

0 0
možnosti
PK

Lexx

22. 6. 2009 9:46
...

 Karma !!!  R^

0 0
možnosti
K

kentaur

21. 6. 2009 23:32
vietnamci sou v pohodě.

Pořád lepší než čmoudi, politici a greenpeace...

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

22. 6. 2009 23:38
Re: vietnamci sou v pohodě.

ten poslední příklad je brutální:D

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

21. 6. 2009 22:14
Gran Torino

Doporučuju Vám podívat se na film Gran Torino (s Clintem Eastwoodem), tam je (anglických) přezdívek pro Vietnamce hromada. Je to super film o tom, jak se do čtvrti, kde žije veterán z Korejské války, nastěhovávají rodiny Hmongů. R^

0 0
možnosti
PM

kimos

22. 6. 2009 10:23
Re: Gran Torino

jenze je tam drobny orzdil Hmongove bojovali na strane zapadu USA, "nasi" Vietnamci jsou komunisticke kadry ze severu... to je stejne, jako kdyby jste sem privezl politruky treba z Rumunska.......ja bych tolik nejasal...

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

21. 6. 2009 20:21
Bohuzel mate pravdu Cesi jsou rasisti

Zdravim, nejste prvni od koho toto slysim, poprve mi to rikala jedna ma kamaradka, ktera pochazi puvodem z Beloruska, kdy tu zazila to same. Proste nekteri zakomplexovani Cesi na ni kriceli at tahne pryc, nebo ji napadali jinak slovne v metru. Ano, delaji to zejmena starsi lide, kteri zde zili za komunistu a nechteji si pripustit, ze by nekdo jine barvy kuze mohl byt pravoplatnym obcanem tohoto statu. Rozhodne nechteji slyset, ze ten nekdo muze byt dokonce i vzdelanejsi nez oni, napriklad ma kamaradka z Beloruska zde uspesne vystudovala VSE, coz se o tech bezmozcich co na ni rvali rict neda. Bohuzel Cesi jsou stadni narod, proto zde funguji debilni populisticke kampane o Jistotach, proto zde maji stale hodne hlasu komunisti a proto zde je stale silny nacionalismus. Nekteri nejisti a zakomplexovani Cesi proste hledaji v agersi proti jinym reseni svych vlastnich komplexu. Bohuzel to se nestava pouze s Vietnamci.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

22. 6. 2009 13:04
Re: Bohuzel mate pravdu Cesi jsou rasisti

Stadni narod? nevim,ale stadni solidarita se vsem,co je "na nasi strane" ano a to mnohdy ignoruji pravdu

0 0
možnosti
JM

J i ř í

21. 6. 2009 18:36
Obávám se,

že Čechům vadí Cikáni, protože pracují málo, i Vietnamci, protože pracují moc. Prostě, kdo se odlišuje, tak mnoha lidem vadí.

0 0
možnosti
MJ

Indigho

21. 6. 2009 17:54
Asie?

Co se divíte, že Vietnamci prchají ze svého státu? Je to komunistická země, celým názvem Socialistická republika Vietnam, jejich vlajka je rudá s žlutou hvězdou uprostřed. Vietnam přežil Čínskou okupaci, Francouzskou kolonizaci a válku se Supervelmocí. Je to převážně zemědělský stát se slabým průmyslem, vždy když papkáte svojí rýži, vzpomeňte si na to, že ta rýže je pěestována desetitisícemi Vietnamských dělníků, Vietnam je totiž největší vývozce rýže na světě. Řekněme si po pravdě, chtěli by jste žít v "druhém komunistickém Československu" ? Pravda však, Vietnam je trochu uvolněnější, ale stejně to není žádná sláva. Vietnamci odjíždí pracovat do Evropy kvůli výdělku tak, jako my Češi odjíždíme do Londýna. Pro ně je Londýn zde. Pravda, zboží které prodávají je bez obalu povětšinou sh*t. Když ale je, řekněte mi. Proč to lidé kupují? ;) Jediný problém Vietnamské komu tkví v tom, že prodávají často dost nebezpečné zboží.

0 0
možnosti
MJ

Indigho

21. 6. 2009 17:54
Re: Asie?

Následně se vymlouvají a jejich věta "neumim czesky" se už zapsala do mysli většiny čechů,moravanů i slezanů. Osobně mi silně vadí prodej zdraví velice nebezpečného zboží ale hlavně to, že se jisté procento nehodlá přispůsobit. Jste v cizí zemi, naučte se její jazyk, zvyky a způsoby. To je podmínka v každém státě. Měj úctu k vlasti v které žiješ a ona bude mít úctu k tobě. Asijská kultura je krásná, stavby, slečny, ... Zvlášť Japonsko představuje vrchol Asijské kultury. To že jsou Asijati dost neomalení co se týče jiných zemí je známé, je to dáno historií stejně, jako Američany nezajímá Evropa, jejich původní domov a jako že Afrika má respekt před Evropou, Amerikou Asii i Arabií. Arabové naopak respekt vůči Evropě nemají (ovládali Pyrenej i Balkán). Evropa si prošla renesancí a kultura Evropy je velice vysoká, střídmá a stále vyššího, šlechtického původu. Renesanční duch ale zároveň líté středoevropské bitvy se na našich tváří podepsali značně.

0 0
možnosti
H

hnusoba

21. 6. 2009 12:51
Nemáš smysl pro humor a ještě k tomu

neumíš česky děvenko. Co je tak špatného na tvé vlasti,že jsi odešla? A proč zrovna k Čechům,kteří vás tak "nenávidí"? Proč vraždíte naše celníky? Proč prodáváte falešné zboží? Proč nás okrádáte,zabíjíte naše psy a nabízíte je nám ve "vašich" "restauracích" ,neboli švábovnách?Proč budujete pěstírny marihuany? Proč se neumíte živit poctivě,ale pouze podvody? Odešli jste proto,že toto vše ve své původní vlasti nesmíte? Řekl bych že ano. A proč se asiaté všude na zeměkouli chovají tak zpupně a odmítají žít podle pravidel země do které se připřestěhovali? Odpovězte,děvenko. Jinak ten pán bude mít pravdu.

0 0
možnosti
RF

Shaza

21. 6. 2009 14:01
Re: Nemáš smysl pro humor a ještě k tomu

Ale no fuj! Vy neumíte zase vietnamsky! Valná většina vietnamců, co znám, jsou pracovití, slušní a přizpůsobiví lidi. Narozdíl od jiných menšin se tady dokázali poměrně dobře asimilovat. Se mnou na práva chodí hned několik vietnamců a jsou to dříči. A to, že je mezi nimi pár plev, kteří kradou a chovají se tak, jak píšete - copak tohle ve většinové české společnosti není? Nesuďte skupinu podle plev!

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

21. 6. 2009 11:30
Blbost je věčná, česká zvláště!

Aspoň už vám tu neříkají vietkong. A to je moc zajímavé, když jsme dnes takoví američtí vlezdoprdelkové. Takový článek je výborná věc, něco jako měřič národní ubohosti. Asi byste na moc příspěvků odpovídat nemohla, kdyby měl každý vystoupit z anonymity. Měli jsme takového ubožáka ve škole. Až byl dostatečně daleko, začal vyhrožovat, že nám rozfláká držky...;-D Možná, kdyby si mnozí "hlasití" přečetli něco o americkém vraždění nebo o Dien Bien Phu, možná by to viděli jinak. Blbost je ovšem neporazitelná. A falza, marjánka, tabák apod.? Kriminálníci se najdou v každé společnosti. Hojně i pod touhle vlajkou [>-]. A ještě více tadyEU.

0 0
možnosti
JV

Josef II

21. 6. 2009 17:23
Re: VIETKONG !

Tak pozor - Americane vyslovuji toto slovo s velkym respektem ! Dokazali ze sve zeme vypraskat dve svetove velmoci ! Kdo se timhle muze pochlubit !?  Jenom vzpomente, jak my sami jsme "branili" nasi vlast !!

0 0
možnosti
T

TurboFrank

21. 6. 2009 9:04
Ano, u nás vám říkáme blátošlapi.

Ale třeba měl onen pán s vaší komunitou špatné zkušenosti. Co já vím. Můj známý vykládal, jak k němu do fabriky nastoupili Vietnamci a když měli přenášet nějaký materiál, tak vždy říkali: "moc těžké, to my neunést". A nevydrželi tam ani měsíc. Nebyli schopni dělat práci, kterou tam běžně dělají ženy. Vy umíte jenom kšeftovat a pěstovat drogy. Nebo se pletu? Ve Vietnamu byste byli šťastní, kdybyste o takovou práci zakopli, ale u nás vám makat už moc nevoní. A pak se nedivte, když jsou na vás lidé naštvaní.

0 0
možnosti
JV

Josef II

21. 6. 2009 17:06
Re: Ano, u nás vám říkáme blátošlapi.

No tak ja nevim, nic jsem s Vietnamci nenosil . Sily mozna nemaji, ale sikovni museji byt, kdyz vsechny velke slavne elektonicke firmy na nasi vlade vyzaduji, aby jim zajistila vice Vietnamcu. Co se mne tyce, tak ja nevim zda-li bych dokazal emigrovat treba do Japonska a byt tam uspesnejsi nez Japonci. Jim se to v CR podarilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5950x
Asi-jatka Trangoslava DoThuová. Vietnamka. Západočeška. Ráda čtu. Jím. Hodně. Umím provaz. Miluju archaickou češtinu, gentlemeny a humor. Vážím si moudrých lidí. Nemám ráda komáry a mouchy. Měřím 158 cm do výšky. Chci mít velkou knihovnu. A vlastnoruční HERBÁŘ!