Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Lesní sběř

22. 7. 2012 10:04
S tím nic nenaděláte...

...za každými, i sebeslušnějšími imigranty se nakonec do nového domova natáhne i ta svoloč, před kterou z rodné země utekli. Lidé přicházejí za lepším životem, ale ten svůj původní život si nesou s sebou. Je to jako vši ve starých šatech a štěnice ve starém nábytku: zbavíte se jich jen tak, že svůj starý život a vazby na něj obětujete plamenům. K čemuž je ovšem ochoten málokdo.

0 0
možnosti
TDT

ThuTrang

22. 7. 2012 11:56
Re: S tím nic nenaděláte...

Lesní sběři,

většina Vietnamců do té doby, než přišla do EU, neměla páru o tom, že se tu jede pervitin a že marihuana je tak žádáné zboží. Trh je naučil.

Zhoubou Vietnamců je jejich honba za lepším životem, jakýmikoliv prostředky.

2 1
možnosti
W

Wesloun

22. 7. 2012 8:24
Nevidím

v pěstování skunku nic špatného. Jaký je rozdíl si koupit od vietnamského pěstitele nebo (až mu to zabaví) od policajta? Je poptávka, Vaši spoluobčané správně zareagovali nabídkou. Nemáte se za co stydět, ba naopak.

0 0
možnosti
TDT

ThuTrang

22. 7. 2012 11:48
Re: Nevidím

Chtěl bys podporovat obchod, kde šéfové zazdí svého zaměstnance do zdi?:) To je jako když si kupuješ prostitutku, kterou násilím drží její PIMP. To už si pořiď vlastní prostitutku domů. Nebo pokud libo, klidně PIMPa:)

Kupování od delaera je podle mě alibismus, protože se vzdáváš zodpovědnosti za to, co děláš. Kdyžtak chytí jeho, tebe ne. Ty sis koupil jen kousek na vyhulení.

Proti marihuaně jsem měla kdysi velký problém. Teď ji chápu zcela jinak. Vycházím z toho, že v případě závislosti na jakýchkoliv drogách (alkohol, cigarety, internet) je jeho život jedince omezen

Nebo se možná mýlím a v jiném, paralelním světě, jedou všichni na drogách a jsou mega šťastní. Ale pokud nějaký takový svět je, cítím, že tenhle to není.

0 0
možnosti
O

omotorkar

22. 7. 2012 7:57
Ahoj nevím proč

a za co by ses měla stydět to je jako kdybych se já styděl třeba za zneužité děti našimi českými uchýláky nebo za české zloděje a vrahy a podobnou pakáž -v každém národě je určité procento lidí co páchají různou trestnou činost to jinak nebude s tím nic nenaděláš -kéž by to šlo nějak vyměnit aby místo jistého práce se štítícího etnika nastoupili na jejich místo pracovití a své děti vzdělávající VietnamciR^R^R^

2 1
možnosti
TDT

ThuTrang

22. 7. 2012 11:39
Re: Ahoj nevím proč

Milý omotokare,

je to trošku složitější. Přeci jen jsme furt na návštěvě a stejně tak jako dobré jméno "mé komunity" mě lehce ovlivňuje, takže to samé se děje u negativního jména. Měla bych to neřešit? Pomoci jim? Chápat je?

2 1
možnosti
TS

tina.sola.nova

22. 7. 2012 7:11
Řešením by bylo nekupovat to od nich,

ale to je asi sci-fi a v tom případě asi nebude chyba jen na straně Vietnamců ;-) mimochodem, zkusila jsem na vaši dávnou radu Pho a nebylo to vůbec špatné! ;-)R^

1 1
možnosti
TDT

ThuTrang

22. 7. 2012 11:51
Re: Řešením by bylo nekupovat to od nich,

Však takové věci si kupce vždy najdou. Možná je řešením "určité" drogy povolit. Koukám ale, že je v mém okolí nějako hodně lidí, kteří (je to moje domněka) jsou sjetí.

To je paráda! Zkusila jste ji přímo v Sapě?:)

0 0
možnosti
P

Pietrolini

22. 7. 2012 6:56
Je dobře

že jste to pojmenovala. Karma. ;-)

0 0
možnosti
P

por.Dub

22. 7. 2012 5:25
Ahoj.

Jsi krásná holka. Píšeš dobře. Pravděpodobně jsi inteligentní a vzdělaná. Holt pro chlapa nebezpečná kombinace.!!!!A co se týče drog - kdyby se nekupovali tak by se neprodávali !!!  To máš jako s alkoholem. Ani prohibice, tresty a co já vím co vše nepomohlo. Vše je ukryto někde jinde!!!! V duši člověka ?  V penězích ??  Ví  TO TEN NA HOŘE ? !!!!!!!!!!

0 0
možnosti
TDT

ThuTrang

22. 7. 2012 11:33
Re: Ahoj.

S tím naprosto souhlasím. Nechtěla jsem ale rozvíjet téma závislosti na drogách, to je už téma příliš odborné a duše člověka je téma, na které jsou lidé citliví. Zvlášť, pokud je jejich duše natolik oslabená, že spadnou na takové dno. Jediný, kdo to může vědět a uvědomovat si to, je osoba, které se to týká, ale pokud má problémy "povrchnějšího" kalibru a nedokáže se s tím vypořádat, těžko se bude zabývat tak hlubokým koumáním své duše (přičemž právě tam vše začíná) a jednoduše rezignuje. Co s těmito "slabšími jedinci společnosti" ?

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

22. 7. 2012 3:20
Já myslím, že dobře víš, jak se věci mají

O tomhle kšeftu se dnes už mezi lidmi moc dobře ví. V tom není mezi Vietnamcem a Čechem rozdíl. Jsou mezi obchodníky tací, kteří zároveň táhnou s policajtama a těm se nic nestane , jsou netrestatelní, potom jsou ti, co mají smůlu a jsou napráskáni a tak jdou sedět a poliši si za ně udělají čárku.

0 0
možnosti
TDT

ThuTrang

22. 7. 2012 11:54
Re: Já myslím, že dobře víš, jak se věci mají

Mezi Vietnamci se o tom moc nemluví, protože se za to stydí. A částečně se i bojí, co je v tom za mafii.

0 0
možnosti
R

roman37d

21. 7. 2012 23:41
Milá slečno.

Drogami se nezabývají trhovci, ale mafie a ta jen tak mezi sebe někoho nepustí. Pochopitelně ani jiné Vietnamce. Zrovna nedávno našla policie pěstírnu, kde byl zazděný vietnamský zahradník. Nepředpokládám že to bylo dobrovolné... Ta ty lidi doopravdy nemůžete.

3 1
možnosti
VK

puoyt

22. 7. 2012 1:00
" Ta ty lidi doopravdy nemůžete."

Mate pravdu,Pokud policie neobjevi travy ve vozu jejiho otce (matky),nebo v jeji tasce,tady se muze klidne tvarit ,jakoby byla nevinna.

0 0
možnosti
MR

iluminat

21. 7. 2012 23:32
pravda, ale oni podavaji jelikoz mistni kupuji

a mimo to, i kdyz sam nic neberu, zadne drogy, tak kazdy je sveho zivota panem, a kdo chce chlastat, kourti nebo brat drogy, jeho vec. Ale drogy jsou zakazane, jelikoz z toho kape moc penez. Pro autority a banky. Bez prani penez by byly banky uz na hrnci

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

22. 7. 2012 13:08
Re: pravda, ale oni podavaji jelikoz mistni kupuji

Osobně myslím, že drogy jsou zakázané proto, že jednak s sebou nesou sekundární kriminalitu a jejich uživatelé velmi zatěžují zdravotní a sociální systém.  Kdyby nebylka sekundární kriminalita, taky bych byl pro uvolnění a ať si každí zobe, co che - svobodná volba (a zodpovědnost za ni).

0 0
možnosti
JF(

fajkie

21. 7. 2012 22:20
Díky za Váš názor!

Špatné věci se dějí, tak už to prostě je, ale důležité je, že je vietnamská komunita neomlouvá, jak jsme toho neustále svědky u komunity jiné, snad netřeba ani jmenovat!

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5950x
Asi-jatka Trangoslava DoThuová. Vietnamka. Západočeška. Ráda čtu. Jím. Hodně. Umím provaz. Miluju archaickou češtinu, gentlemeny a humor. Vážím si moudrých lidí. Nemám ráda komáry a mouchy. Měřím 158 cm do výšky. Chci mít velkou knihovnu. A vlastnoruční HERBÁŘ!